logo

Tankernes Kraft: Det mystiske, men ægte

Følg mig på mine sociale medier

I dag dykker jeg ned i noget, der er lige så kraftfuldt, som det er mystisk: vores tanker. Har du nogensinde lagt mærke til, hvordan en enkelt tanke fuldstændig kan ændre din dag? Det ene øjeblik er du på toppen af verden, og det næste kan en enkelt negativ tanke sende dig i frit fald. I dag skal vi udforske tankernes dybe kraft, og hvordan de former vores virkelighed, vores helbred og i sidste ende vores skæbne.


Hvad ønsker du i virkeligheden for dine børn?

Hvis du ønsker for dem, hvad jeg tror, vi ønsker for vores børn, nemlig at være selvstændige, at have en mission og formål i livet, at være kreative, lykkelige, tilfredse og ansvarsfulde mennesker, der tager ansvar for deres eget liv, i stedet for mennesker, der går i det “rigtige” tøj og har de rigtige brands og gør alle disse måske ligegyldige ting, så ønsker du jo nok inderligt for dine børn. noget der er baseret på indre styrke. Det er vigtigt at forstå, at du ikke kommer til at bygge noget, hvis du starter på et fundament skabt af svaghed.

Så hvis du altid fanger dine børn i at gøre ting forkert, og det i grunden er dit problem (det du føler de gør forkert og ikke det de føler de gør forkert) og alt du gør er, at du se dem gøre ting forkert hele tiden, hvordan ændrer du så på det? Du ændrer det ved at kigge efter de ting, de gør rigtigt, ved at fange dem i at gøre ting rigtigt, ved at fokusere på deres storhed, deres storhed, deres guddommelighed, deres skønhed, og styrke. Jo mere du fanger dem i at gøre ting rigtigt, jo mere vil du se dem gøre ting rigtigt. Og jo mere du fanger dem i at gøre ting forkert, jo mere vil du se dem gøre ting forkert.

Det samme gælder alle dine måske fysiske lidelser. Hvis du har en løbende næse en dag, og du siger: “Åha, det mandag og det kriller og løber i min næse, men i morgen er jeg sikker på at jeg vil have det endnu værre min hals. Jeg ved det bare!” Der er dit sind. Det er dine tanker. Dine tanker er 99 % af, hvem du er. Og så fortsætter du med: “Åha på onsdag vil det være kommet i mine lunger. På torsdag vil jeg helt sikkert have fået feber. Shit… Jeg bliver nødt til at tage fri på fredag.” Det er stadig kun mandag morgen og du har en næse som løber en smule, men i dine tanker er det allerede fredag med feber!

Du må forstå at du bliver, hvad du tænker på hele dagen lang. Det var Earl Nightingale, en mand jeg har læst meget om og specielt hans bog, The Strangest Secret. Du bliver, hvad du tænker på. Og det er sandt for stort set alt i dit liv. Tag f.eks folk der kigger på deres partner og kun fokuserer på, hvad partneren gør, som gør dem irriteret og ulykkelige. Ja, det er ikke overraskende at den indre elendighed vokser og vokser. Du bliver, hvad du tænker på hele dagen lang. Det du tænker på, er det der vokser sig større og større. Det du tænker på ekspanderer.

Vi mennesker er multidimensionelle væsner. Vi forstår det bare ikke. Vi tror at vi kun er endimensionelle, måske to, hvis vi er heldige. Vi ser ikke, at der er 18, 20, 50, hundreder af dimensioner, der alle er en del af denne overgangsproces kaldet menneskeheden. Vi er spirituelle væsner i en fysisk krop. Vi er vores tanker. Det du tænker på dagen lang, bliver til den du er fordi det du tænker på, bliver til det du gør/ikke gør.


Videnskaben Bag Dine Tanker

Lad os dykke ned i noget videnskab. Ifølge en undersøgelse foretaget af National Science Foundation har den gennemsnitlige person omkring 12.000 til 60.000 tanker om dagen. Overraskende nok er 80 % af disse tanker negative, og 95 % er gentagelser. Denne statistik understreger vigtigheden af at være bevidst om vores tanker. Hvis størstedelen af vores tanker er negative, er det ikke underligt, at vi ofte føler os stressede og ulykkelige. Det er en overlevelsesmekanisme, men du har magten til at styre dine tanker. Du kan ændre dine tanker til hvad du vil, hvornår du vil. Du har 100% kontrol 24 timer i døgnet. Du ved det bare ikke. Du har ikke lært at mestre dit sind. Det har meget få mennesker i verdenen.

Interessant nok har Dr. Caroline Leaf, en kognitiv neurovidenskabsmand, fundet ud af, at vores tanker kan ændre strukturen og funktionen af vores hjerner. Dette fænomen er kendt som neuroplasticitet. Det betyder, at ved at ændre vores tanker, kan vi bogstaveligt talt omprogrammere vores hjerner til at være mere positive, modstandsdygtige og kreative. Dette er ikke bare velmenende råd; det er videnskabeligt bevist!

Praktiske Tips til at Udnytte Dine Tankers Kraft

  1. Mindfulness og Meditation: Start din dag med et par minutters mindfulness eller meditation. Denne praksis hjælper dig med at blive bevidst om dine tanker og lærer dig at observere dem uden at dømme. Apps som Headspace eller Calm kan være en god start.
  2. Positive Bekræftelser: Erstat negative tanker med positive bekræftelser. For eksempel, hvis du fanger dig selv i at tænke: “Jeg kan ikke gøre dette,” så ændr det til: “Jeg er i stand og stærk.” Ved at gentage positive bekræftelser kan du omprogrammere dit underbevidste sind.
  3. Taknemmelighedsdagbog: Brug et par minutter hver dag på at skrive ting ned, som du er taknemmelig for. Taknemmelighed skifter dit fokus fra, hvad der er galt, til hvad der er rigtigt, og fremmer en positiv indstilling.
  4. Visualisering: Visualiser dine mål og drømme, som om de allerede sker. Denne teknik, som ofte bruges af atleter, hjælper med at programmere din hjerne til succes og skaber et klart mentalt billede af, hvad du ønsker at opnå.

Afsluttende Tanker

Tanker er en endeløs energi, der fortsætter og fortsætter. Hvis du ved, at det er, hvem du er (dine tanker), vil du indse, at hele din oplevelse af livet, fortid og fremtid, kun er tanker!. Du kan ikke tag og føle på dine tanker eller følelser, men de føles virkeligt. Du er hvad du tænker dagen lang og tanker skaber følelser. Når du underholde de samme tanker om og om igen, skaber du en følelse.

Tag en blok papir frem og noter de følelser du har haft OFTEST de seneste 14 dage. Når du kommer frem til de følelser, så spørg dig selv om det er følelser du ønsker at have i dit liv. Dine top 5 følelser = kvaliteten af dit liv og de følelser er skabt af tanker. Spørgsmålet er hvilke og hvordan du kan ændre dem, hvis de følelser de skaber ikke er gode for dig.

Så husk dette, mine kære venner: dine tanker er arkitekterne af din skæbne. Dyrk positive, styrkende tanker, og se, hvordan din verden forvandles. Det er ikke magi; det er kraften i dit sind. Lad os omfavne denne utrolige kraft og skabe et liv fyldt med glæde, formål og opfyldelse.

Tag gratis Test

5 nøgleområder indenfor Top Performance – Få gratis redskaber baseret på dine testresultater. 

Forløbsoversigt:

Vælg et forløb som passer perfekt til dig:

Få inspiration hver mandag morgen ⤵️

Få gratis redskaber direkte til din indbakke

Hver mandag

Du tilmelder dig automatisk mit nyhedsbrev*