logo

Gemmer du dig bag dine undskyldninger?

Del dette opslag

Jeg vil gerne dele en tanke med jer i dag. Det handler om overskud og vores evne til at forbedre os selv. I vores hektiske liv kan vi ofte føle, at vi ikke har det nødvendige overskud til at udvikle os og opnå vores mål. Men hvad nu hvis dette “manglende overskud” er mere en mental forestilling end et faktum?

Undskyldninger er ofte en måde, vi beskytter os selv på, og undgår at tage ansvar for vores handlinger. Ved at identificere vores undskyldninger og forstå, hvorfor vi bruger dem, kan vi begynde at afvise dem. Når vi erstatter vores undskyldninger med positive handlinger og tanker, kan vi tage kontrol over vores liv og bevæge os i retning af vores mål. Dette er en vigtig proces i at skabe et mere positivt og produktivt liv.

Har du nogensinde lagt mærke til, at folk der ikke klarer sig godt, har noget tilfælles? De ved alle sammen, hvorfor de fejler, og de har gode forklaringer på, hvorfor de ikke har haft succes.

Her er en liste over almindelige undskyldninger, vi ofte støder på. Når du læser listen, tænk over, hvor mange af disse forklaringer du selv bruger. Husk på, at alt det, du lærer på dette kursus, gør alle disse forklaringer ligegyldige.

Se listen gennem, og genkender du nogen af dem? Er der nogen af dem, du har brugt?
 • Hvis jeg bare ikke havde kone og børn…
 • Hvis jeg bare havde mere selvtillid…
 • Hvis jeg bare havde penge…
 • Hvis jeg bare havde en god uddannelse…
 • Hvis jeg bare kunne finde et job…
 • Hvis jeg bare var rask…
 • Hvis jeg bare havde mere tid…
 • Hvis tiderne bare var bedre…
 • Hvis folk bare forstod mig bedre…
 • Hvis tingene bare var anderledes…
 • Hvis jeg bare kunne leve mit liv om…
 • Hvis jeg ikke var bange for, hvad folk ville sige…
 • Hvis jeg bare havde fået en chance…
 • Hvis jeg bare fik en chance nu…
 • Hvis folk bare ikke havde noget imod mig…
 • Hvis der ikke hele tiden skete noget, der stoppede mig…
 • Hvis jeg bare var yngre…
 • Hvis jeg bare kunne gøre, hvad jeg ville…
 • Hvis jeg var blevet født med penge…
 • Hvis jeg bare kendte de rigtige mennesker…
 • Hvis jeg bare havde det talent, som nogle folk har…
 • Hvis jeg bare turde være mere selvsikker…
 • Hvis jeg bare havde grebet chancerne, da jeg havde dem…
 • Hvis folk bare ikke irriterede mig…
 • Hvis jeg ikke skulle passe hus og børn…
 • Hvis jeg bare kunne spare nogle penge…
 • Hvis min chef bare satte pris på mig…
 • Hvis jeg bare havde nogen til at hjælpe mig…
 • Hvis min familie bare forstod mig…
 • Hvis jeg bare boede i en stor by…
 • Hvis jeg bare kunne komme i gang…
 • Hvis jeg bare var fri…
 • Hvis jeg bare havde en personlighed som nogle folk…
 • Hvis jeg ikke var så tyk…
 • Hvis folk bare kendte mine evner…
 • Hvis jeg bare kunne få en pause…
 • Hvis jeg bare kunne komme ud af gæld…
 • Hvis jeg ikke var en fiasko…
 • Hvis jeg bare vidste hvordan…
 • Hvis alle ikke var imod mig…
 • Hvis jeg ikke havde så mange bekymringer…
 • Hvis jeg bare kunne finde den rigtige at gifte mig med…
 • Hvis folk bare ikke var så dumme…
 • Hvis min familie ikke brugte så mange penge…
 • Hvis jeg bare var sikker på mig selv…
 • Hvis jeg bare havde heldet med mig…
 • Hvis jeg ikke var født under en uheldig stjerne…
 • Hvis det ikke var meningen, at “det der skal ske, vil ske”…
 • Hvis jeg ikke skulle arbejde så hårdt…
 • Hvis jeg ikke havde mistet mine penge…
 • Hvis jeg boede i et bedre kvarter…
 • Hvis jeg ikke havde en fortid…
 • Hvis jeg bare havde min egen virksomhed…
 • Hvis folk bare ville lytte til mig…
 • Hvis… og dette er den største af dem alle… jeg bare havde modet til at se mig selv, som jeg virkelig er, så ville jeg finde ud af, hvad der er galt med mig, og rette det. Så ville jeg have en chance for at lære af mine fejl og af andres erfaringer. For jeg ved, at der er noget galt med mig, ellers ville jeg være der, hvor jeg gerne ville være nu. Hvis jeg bare havde brugt mere tid på at tænke over mine svagheder, og mindre tid på at lave undskyldninger for at dække over dem.

Men her er det vigtige. Det er let at gemme sig bag disse undskyldninger. Det er let at overbevise os selv om, at vi ikke kan forbedre os, fordi vi mangler tid, penge, muligheder. Men sandheden er, at disse er mentale barrierer, vi har skabt for os selv.

At lave undskyldninger for at dække over ens fejl er en dårlig vane, som mange mennesker har. Denne vane er meget gammel og kan forhindre os i at få succes! Men vi kan bryde denne vane. Vi kan ændre vores tankegang og vores indstilling til livet.

“Den bedste sejr er at overvinde sig selv. At blive overvundet af sig selv er det værste, der kan ske.”

Som kursister på dette program har I muligheden for at skabe en stærk lyst efter det, I vil opnå, inde i jeres hoveder. Der er ingen straf for at bruge nøglen til forbedring, men der er en pris, I skal betale, hvis I ikke bruger den. Prisen er fiasko. Men der er også en kæmpe belønning, hvis I bruger nøglen.

En hård sandhed…

M·E·R·E Nyhedsbrev