logo

High Performance Ritualer inspiration

Del dette opslag

Få inspiration til en mere effektiv hverdag

Har du nogensinde efterset dine daglige ritualer. Med ritualer mener jeg ting du gør om og om igen, men som er velovervejet i forhold til en bedre, mere effektiv og glad hverdag? Hvis ikke, så vil jeg gerne dele en opskrift med dig som jeg ser om og om igen blandt High Performere.

Tony Robbins

"If you do what you've always done, you'll get what you've always gotten"

En af mine helt store inspirationskilder er Tony Robbins. Via Tony’s visdom og metoder har jeg med tiden fundet de fleste guldkorn til min hverdag via ham. Han har født en nysgerrighed hos mig, som har gjort, at jeg er gået på en enorm opdagelse i min egen personlige udvikling. En rejse som vare livet ud og som min gamle salgscoach sagde: “Enten er du under udvikling eller også er du under afvikling.”

Her er mine top 10 High Performance Ritualer

Vi falder altid i “den daglige fælde”, men vi kan øge vores bundniveau således det nu giver momentum i vores liv.

  • Hvis du vågner og scroller SoMe’s som det første … måske du I stedet hellere vil bruge den tid på meditation, journal skriveri, planlægning eller træning?
  • Hvis du altid kigger på YouTube mellem dine Deep Work sessions… måske du hellere vil bruge den tid på at få strukket benene eller gået en tur?
  • (Indsæt en anden situation)

1. ET KOLDT BRUSEBAD OM MORGENEN‍

Mit favorit morgen ritual. Jeg reducerer inflammation og smerte efter træning, får maksimalt fokus og lykkehormoner fra dagens start. Mit blodomløb får det godt af det og tonsvis af flere fordele. Get going! 30 sek som en start og så øger du til 2-3-5-10 min.

2. 300-500ML VAND LIGE NÅR DU VÅGNER.

Min / din krop har været dehydreret i 6-8 timer og har brug for væske for optimal funktion. Bare 2% dehydrering, kan give drastisk reduceret performance. Drik et stort glas vand som det første når du får søvnen ud af øjnene.

3. STYRKETRÆNING

Af alle ritualer i mit liv, er dette et af de vigtigste. min krop skriger efter det, mine hormoner, min livsglød og minemuskler omkring knoglerne og selvfølgelig resten af kroppen. Når vi har for lav muskelmasse, tærer vi på knoglerne. Når vi har en solid muskelmasse forbrænder vi automatisk flere kalorier indtaget. Jeg træner 4 x om ugen og har et program jeg kører efter. Jeg skifter stort set aldrig program, men øger intensiteten og går efter progressiv overload, altid.

4. 30-60 MIN LÆSNING DAGLIGT

Det tager os i gennemsnittet 6-9 timer at læse 250 sider i en bog eller andet sted. 80% af alle bøger ligger mellem 180-250 sider. 1 times læsning om dagen = 1 bog om ugen = 52 bøger om året = 520 bøger på 10 år. Ikke at jeg mener du bør læse i SÅ mange bøger. Faktisk er det bedre at læse FÅ bøger, som du lærer fra og tager action på vs. at læse 52 bøger om året.

5. DAGLIG REVIEW AF MÅL

Mine mål er nøje planlagt, udtænkt og stikker dybt i mig. Ved dagligt at se mine mål efter, evaluere handlinger, planlægge nye osv., er de konstant “foran” mig og min underbevidsthed tager beslutninger for mig og ikke imod mig. At arbejde struktureret samt fokuseret på dine mål er vejen frem mod dine drømme bliver til virkelighed.

6. DEEP WORK

Mine såkaldte munketimer giver mig virkelig den ro og laser-like fokus til, at overkomme nogle af mine største opgaver for måneden. Fra 08.30 – 11.30 er der ingen som når mig. Jeg er totalt out of reach og jager mine mål alene, men maksimalt fokuseret. Jeg fjerner alle distraherende elementer som f.eks. mobiltelefon, websitefaner og går gerne væk til en plads, hvor ingen kan forstyrre mig.

7. HANDLINGS BRAINSTORM

Som en tilbagevendende opgave, bruger jeg næsten hver dag på at brainstorme over handlinger jeg kan tage, for at komme tættere på mine mål. Brainstom session på 10-15 min efterfulgt at prio og planlæging. Jeg kigger på mit mål og gør mig klar med blyant og papir (eller en Remarkable), hvorefter jeg brainstormer og slutteligt vælger de vitale opgaver ud for dagen / ugen.

8. DRAGER 7-14 DAGE ALENE AFSTED OM ÅRET

Hvert år rejser jeg væk. Målet er at lave ingenting andet end Mike, målsætninger, meditation, eventyr, optimeringer… uforstyrret og fri fra andre menneskers følelser, meninger og holdninger. Det er på disse 7-14 dage at jeg sætter standarden for hele næste år samt får mine store skræmmende målsætninger planlagt og gjort klar til eksekvering.

9. PROTEIN SHAKE

Jeg har indset, at jeg ikke ønsker at bruge alt for meget tid på morgenmaden. Derfor tager jeg en kold protein shake + en toast med kalkun pålæg. Målet er at få nok proteiner ind tidligt på dagen, så jeg ikke er bagud om aftenen. Målet er også at skabe en rutine som ikke tager mig for lang tid i beslutningsprocessen for hvad jeg skal spise. Rutiner hjælper virkelig på tid og mentalenergi.

10. TIDLIGT I SENG

Den bedste morgenrutine starter aftenen før. Jeg er i min seng 21.30 – sover 22.00 og vågner 06.00. Min og din søvn er en af de vigtigste elementer for mental klarhed.

Her fik du lidt inspiration til en bedre, sundere og mere effektiv hverdag.

Bh. Mike Radoor

M·E·R·E Nyhedsbrev